Προστατεύστε την ιστοσελίδα, τους πελάτες και τη φήμη σας!

Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται εμπορικά στο διαδίκτυο, είναι να καταφέρει να διασφαλίσει πως οι πελάτες της, αισθάνονται ασφαλείς σε ό,τι αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως για παράδειγμα τα στοιχεία των πιστωτικών/χρεωστικών τους καρτών. Είναι προφανές πως σε περίπτωση που οι πελάτες αντιληφθούν πως υπάρχει ακόμα και το παραμικρό ενδεχόμενο να παραβιαστούν τα προσωπικά τους δεδομένα ή να υποκλαπούν ευαίσθητες για αυτούς πληροφορίες, τότε θα αναζητήσουν άμεσα άλλους ιστοτόπους και e-shops. Οι κάθε είδους hackers, συνιστούν μια ιδιαίτερα σοβαρή απειλή για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται διαδικτυακά και για το λόγο αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας η λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.
Υπάρχει μια σειρά από τρόπους για να προστατευθούν οι πελάτες και η ιστοσελίδα σας από κάθε είδους διαδικτυακές επιθέσεις και κινδύνους, όμως δυο από τις πλέον συνηθισμένες και εξαιρετικά δημοφιλείς είναι το SSL πιστοποιητικό, το οποίο εγγυάται την κρυπτογράφηση των στοιχείων για τις διαδικτυακές συναλλαγές και ένας ειδικός σαρωτής για την ιστοσελίδα, ο οποίος αναγνωρίζει και καταγράφει τα κενά ασφαλείας, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτούν οι hackers και οι κακόβουλοι χρήστες, προκαλώντας προβλήματα στην επιχείρηση και τους πελάτες σας.

Προσθέστε το ψηφιακό λουκέτο στην ιστοσελίδα σας

Ανεξάρτητα από το αν οι επισκέπτες του site σας συμπληρώνουν μια φόρμα, ή πληκτρολογούν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ή ακόμα και αν απλά συνδέονται σε αυτό χρησιμοποιώντας το όνομα και τον κωδικό χρήστη, στην περίπτωση που η σελίδα στην οποία εισάγουν τα δεδομένα αυτά δεν διαθέτει την ασφάλεια που παρέχει το SSL πιστοποιητικό, τότε η εισαγόμενη πληροφορία μπορεί εξαιρετικά εύκολα να υποκλαπεί από κακόβουλους χρήστες.
Με το SSL πιστοποιητικό εξασφαλίζει κανείς, πως τα δεδομένα που μεταφέρονται από και προς την ιστοσελίδα, κρυπτογραφούνται σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι σχεδόν αδύνατο οι hackers ή άλλοι κακόβουλοι χρήστες να τα υποκλέψουν. Ονοματεπώνυμα, αριθμοί και στοιχεία πιστωτικών καρτών, προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικές με τους λογαριασμούς των πελατών είναι ασφαλείς, όταν εισάγονται σε ιστοσελίδες που διαθέτουν έγκυρο SSL πιστοποιητικό.
Το SSL πιστοποιητικό δεν προστατεύει απλά την ιστοσελίδα σας, αλλά ενημερώνει και τους πελάτες σας, πως επισκέπτονται έναν ασφαλή ιστότοπο. Κι αυτό γιατί όταν φτάσουν ως επισκέπτες σε μια ιστοσελίδα που διαθέτει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, τότε στη μπάρα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης θα εμφανιστεί το εικονίδιο του ψηφιακού λουκέτου, ενώ το url της ιστοσελίδας θα αλλάξει από http:// σε https://.
Χαρακτηριστικό της απήχησης και της σιγουριάς που αποπνέει, το εικονίδιο με το ψηφιακό λουκέτο, το οποίο εμφανίζεται στις ιστοσελίδες που διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ασφαλείας, είναι το στατιστικό που θέλει το 62% των διαδικτυακών χρηστών να αναζητούν το συγκεκριμένο εικονίδιο και να το θέτουν ως απαράβατη προϋπόθεση, προκειμένου να εισάγουν τα προσωπικά τους δεδομένα στον ιστότοπο.
Εκτός από την πραγματική προστασία που σας παρέχει, το SSL πιστοποιητικό προσφέρει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας αίσθημα ασφάλειας και πνευματικής ηρεμίας. Κι αυτό γιατί η επιχείρησή σας πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί ως νομότυπη, πριν καταφέρει να εκδώσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Οι πελάτες γνωρίζουν πως πραγματικά η ιστοσελίδα σας αντιπροσωπεύει μια νομοταγή επιχείρηση, η οποία έχει τρέξει με επιτυχία τις διεργασίες που απαιτούνται για να πιστοποιηθεί, που προσφέρει ό,τι ακριβώς υποστηρίζει ότι παρέχει, κάτι που εξασφαλίζει πως το κοινό θα αισθανθεί πολύ περισσότερο άνετα όταν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσει κάποια από τα προσωπικά του δεδομένα ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Προσδιορίστε τα κενά ασφαλείας της ιστοσελίδας σας πριν το κάνει κάποιος κακόβουλος χρήστης

Δυστυχώς οι hackers κάνουν πολλά περισσότερα από το να υποκλέπτουν πληροφορίες και δεδομένα. Καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε θεωρητικά ακίνδυνες περιοχές της ιστοσελίδας σας, όπως τα πεδία από τις φόρμες, ή αυτά στα οποία οι χρήστες συνδέονται με τους κωδικούς τους, κάνουν ψηφιακή… διάρρηξη μέσω scripts ή plugins και εμβάζουν ιούς και malware, με στόχο να “μολύνουν” τους υπολογιστές των πελατών σας. Προφανώς τα scripts και τα plugins μπορούν να βελτιώσουν την ιστοσελίδα σας, όμως το βέβαιο είναι πως δεν είναι στο σύνολό τους ασφαλή.
Κάτι επίσης σημαντικό, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει η παρανόηση πως οι ιστοσελίδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν στόχος επιθέσεων από κακόβουλους χρήστες. Κι αυτό γιατί πολλοί hackers στοχεύουν συνειδητά σε μικρότερες σε μέγεθος επιχειρήσεις, είτε καθώς βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο ηλεκτρονικό έγκλημα, είτε γιατί προφανώς αυτές έχουν χαμηλότερα στάνταρ ασφαλείας από τους κολοσσούς του διαδικτύου.
Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να προσδιορίσει κανείς τα ευάλωτα σημεία και τα κενά ασφαλείας, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει την ιστοσελίδα και τους πελάτες του ασφαλείς. Οι σαρωτές ασφαλείας για ιστοσελίδες αναζητούν διαρκώς κενά στον κώδικα, αξιολογούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αλλά και πως οι hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Σε περίπτωση που καταγράψουν τέτοια κενά θα σημάνουν συναγερμό, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσουν παρέχοντας εύκολες και κατανοητές οδηγίες για το πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα που προκύπτει από κάθε κενό ασφαλείας που έχει διαπιστωθεί.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading