5+1 Spammers που θα σε στείλουν στο ψυχιατρείο!

5+1 Spammers που θα σε στείλουν στο ψυχιατρείο!

Τον τελευταίο καιρό το spam έχει βγει εκτός ορίων. Καθημερινά παραλαμβάνουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες spam emails ποικίλου περιεχομένου με στόχο να μας παραπλανήσουν και να αποκομίσουν προσωπικά μας στοιχεία. Πολλές φορές, οι spammers είναι ευφάνταστοι και το περιεχόμενο του spam μπορεί να μας στείλει στο ψυχιατρείο.

Παρακάτω παρουσιάζονται 5+1 spammers που πραγματικά μπορούν να μας τρελάνουν!

 

1. Spam από τον εαυτό σου 

Θα έχεις διαπιστώσει, φυσικά, ότι πολύ συχνά λαμβάνεις e-mails που σε ενημερώνουν ότι κάποιος έχει κλέψει τον κωδικό σου και θα σου διαγράψει όλα τα δεδομένα εκτός και εάν του δώσεις χρήματα.

Κοιτάς, λοιπόν, να δεις ποιος σου έστειλε αυτό το spam e-mail και διαπιστώνεις ότι ο αποστολέας….είσαι εσύ! Εσύ όμως δεν έστειλες ποτέ αυτό το e-mail. Άρα πώς γίνεται;

 

2. Ο qq.com

Λαμβάνεις ξαφνικά e-mails που, όχι μόνο σου φαίνονται, αλλά και είναι Κινέζικα! Δεκάδες e-mails στα Κινέζικα μπαίνουν στα εισερχόμενα σου και δεν ξέρεις ούτε τι σου γράφουν ούτε πώς να τα σταματήσεις.

Παρατηρείς ότι ο αποστολέας είναι @qq.com οπότε, λες «Εντάξει, θα κόψω όλα τα e-mails From qq.com και γλίτωσα!». Μάντεψε ξανά!

 

3. Αυτός που σε είδε από την κάμερα που ΔΕΝ έχει το pc σου

Κάποιος σου στέλνει spam email ότι σε έχει δει από την webcam του υπολογιστή σου, την οποία παραβίασε, και έχει κρατήσει προσωπικές σου στιγμές σε βίντεο και φωτογραφίες. Θα τα δημοσιεύσει όλα εκτός και εάν του δώσεις χρήματα.

Σε λούζει κρύος ιδρώτας, τα χάνεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς έγινε αυτό και τι να κάνεις τώρα…Όμως μετά από λίγο θυμάσαι ότι…το pc σου δεν έχει κάμερα!

 

4. Ο τυχερός λαχνός από την Αιθιοπία

Πέτυχες το λαχείο! Βρέθηκε κάποιος τυχερός λαχνός στην Αιθιοπία και μάντεψε ποιος τον κέρδισε! Μα φυσικά εσύ! Και το τρόπαιο είναι πολλά εκατομμύρια Μπιρ (Ethiopian birr, το νόμισμα της Αιθιοπίας) τα οποία έχουν αποδέκτη εσένα, τον τυχερό που επιλέχθηκε από πολλούς!

Οπότε θα πρέπει να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία για να σου πιστώσουν το ποσό στον λογαριασμό σου. Τι ευτυχία!

 

5. Η κληρονομιά από τη Νιγηρία

Από ότι φαίνεται έχεις θείο στη Νιγηρία, ο οποίος σου άφησε τεράστια κληρονομιά από τα τόσα χρόνια που ήταν στην ξενιτιά και δεν απέκτησε ποτέ δικά του παιδιά οπότε επέλεξε εσένα για να την αφήσει.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία για να αποκτήσεις το πολυπόθητο ποσό. Φυσικά τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι στην οικογένεια δεν γνωρίζετε κανέναν συγγενή που να έφυγε στη Νιγηρία αλλά, και τι έγινε;

Μπορεί να είναι ο μακρινός συγγενής που δεν γνώρισες ποτέ και ο οποίος ήταν τόσο συμπονετικός που σε σκέφτηκε τις τελευταίες του στιγμές. Μα πόσο σημαντική είναι η οικογένεια!

 

6. Η δωρεά από τις Φιλιππίνες

Ένας τραπεζίτης από τις Φιλιππίνες απεβίωσε και η σύζυγός του επικοινωνεί μαζί σου για να γίνεις αποδέκτης των καταθέσεων που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει όσο ήταν στη ζωή μιας και οι ίδιοι δεν είχαν παιδιά.

Σε θεωρεί θεόσταλτο πρόσωπο και περιμένει από εσένα να λάβεις τα χρήματα και να χρησιμοποιήσεις το 30% για εσένα και την οικογένεια σου και τα υπόλοιπα να τα δώσεις σε όποιον έχει ανάγκη. Μα πώς κατάλαβε την ευγενική και ανιδιοτελή σου φύση μια ξένη γυναίκα από τόσο μακριά, ούτε πού μπορείς να φανταστείς.

Μα τι τύχη να βρεθούν τόσα χρήματα στα χέρια σου έτσι ξαφνικά…Και τι ζητάει; Μόνο μερικά τραπεζικά στοιχεία σου και κάποια άλλα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης. Τίποτα σημαντικό…

 

Είναι γεγονός ότι οι spammers έχουν αποθρασυνθεί τελείως! Εκτός από τον επίμονο χαρακτήρα που έχει το spam είναι και επικίνδυνο.

Εκατοντάδες χρήστες ανά τον κόσμο έχουν ξεγελαστεί και έχουν δώσει προσωπικά στοιχεία ή έχουν κατεβάσει κάποιο φαινομενικά αθώο αρχείο που μόλυνε τον υπολογιστή τους και έχασαν πολλά ή όλα τα δεδομένα τους.

Όλοι οι χρήστες e-mail θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ελέγχουμε διπλά τον αποστολέα αλλά και το περιεχόμενο κάθε e-mail μας.

Και φυσικά να έχουμε φροντίσει να προστατεύουμε την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία με κάποια anti spam υπηρεσία όπως το Premium Antispam tool της Spamexperts.

Περιηγηθείτε επίσης στις υπηρεσίες website hosting της IpHost ή μάθετε περισσότερα και πραγματοποιήστε την κατάλληλη αγορά domain για εσάς και την επιχείρηση σας.

Eίμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading