Πόσα emails πρέπει να στέλνετε στους πελάτες σας;

Πόσα emails πρέπει να στέλνετε στους πελάτες σας;

Το να καταλήξει κανείς στο ρυθμό αποστολής e-mail κατά τη διαδικασία του e-mail marketing προς τους πελάτες της επιχείρησής του, αποτελεί σίγουρα δύσκολο εγχείρημα, αφού αυτός που είναι ο ιδανικός για τα βέλτιστα αποτελέσματα διαφέρει και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

Η απάντηση δεν είναι όσο απλή όσο φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση στο e-mail marketing και οι συνταγές του τύπου μια φορά την εβδομάδα ή δυο φορές το μήνα δεν αποτελούν πανάκεια.

Αυτό που είναι αποφασιστικής σημασίας σχετίζεται με το περιεχόμενο που εμπεριέχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιο συγκεκριμένα με το πόσο αξιόλογο και ποιοτικό είναι αυτό το περιεχόμενο.

Για παράδειγμα αν το περιεχόμενο που εμπεριέχεται σε κάθε email είναι πραγματικά αξιόλογο και έχει απήχηση στο κοινό σας, τότε μπορείτε να στέλνετε τέτοια ηλεκτρονικά μηνύματα ακόμα και κάθε μέρα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ακόμα και ένα μόλις email τον μήνα να είναι μεγάλη συχνότητα και να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Το e-mail marketing είναι ακόμα ένας ισχυρός και αποτελεσματικός τρόπος;

Mε την τεράστια άνθηση του διαδικτυακού video, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουν πλέον τεράστια γκάμα διαφορετικών επιλογών από το Pinterest έως το Snapchat που προσφέρει τεράστια δυναμική σε πραγματικό χρόνο, είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν το κοινό επενδύει πλέον τόσο χρόνο στην ανάγνωση των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε τι χρονική βάση το κάνει.

Όλες οι έρευνες δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως το email αποτελεί βασικό εργαλείο marketing και μάλιστα η δυναμική του  δεν φθίνει αλλά αυξάνει με το χρόνο.

Άλλωστε με τους χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να προσδοκάται να αυξηθούν στο αστρονομικό νούμερο των 2.9 δισεκατομμυρίων έως το 2019, κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης θα είχε τάσεις αυτοκτονίας αν δεν προσπαθούσε να εντάξει το email marketing στο οπλοστάσιό του για να αγγίξει το κοινό και τους υπάρχοντες ή υποψήφιους νέους πελάτες της επιχείρησής του.

Επιπρόσθετα είναι σημαντικό πως οι καταναλωτές έχουν την τάση να εμπιστεύονται τα emails για τα οποία εγγράφηκαν ως συνδρομητές πολύ περισσότερο από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, τα διαδικτυακά διαφημιστικά  video και τα banners.

Για το λόγο αυτό αν και ο ανταγωνισμός σε ότι αφορά το ψηφιακό marketing γίνεται σφοδρότερος από ποτέ, το email αποτελεί ένα ισχυρότατο όπλο και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

 

Τι αξία προσφέρει το e-mail marketing στους πελάτες;

Καταδεικνύοντας πως η δυναμική του email δεν φθίνει αλλά αυξάνει δεν απαντάμε φυσικά στο ερώτημα του τίτλου.

Πριν πατήσετε λοιπόν το κουμπί της αποστολής πρέπει να αναρωτηθείτε τι αξία θα παρέχει κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παραλήπτες.

Αν δεν έχετε μια στιβαρή απάντηση στο ερώτημα, τότε πιθανότατα θα πρέπει να επανεξετάσετε τη στρατηγική σας.

Το να καθορίσετε το πόσο αξιόλογο είναι κάθε email που στέλνετε αποτελεί παράγοντα αποφασιστικής σημασίας και θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τη δυναμική του marketing με αυτόν τον τρόπο, αλλά και να καταλήξετε στον ιδανικό αριθμό αποστολών για την επιχείρησή σας.

Ένας παράγοντας για να τα καταφέρετε είναι να εξετάσετε τη σχέση του αναγνώστη με την επιχείρησή σας, κάτι που μεταξύ άλλων έχει να κάνει με το χρόνο που διαρκεί η σχέση αυτή.

Για τους νέους πελάτες χρειάζεται συνήθως περισσότερο έντονη πληροφόρηση σε σχέση με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, ενημερώσεις για νέα προϊόντα αλλά και προσπάθειες για να τους εντάξετε στην κοινότητα που προσπαθείτε να χτίσετε και να δημιουργήσετε σύμπλεξη και αλληλεπίδραση.

Για τους πελάτες που φοβάστε πως χάνετε θα χρειαστείτε ειδικές προσφορές, μαρτυρίες άλλων ικανοποιημένων πελατών ώστε να ανακτήσετε και πάλι το ενδιαφέρον τους.

Σε ότι αφορά τους τακτικούς πελάτες η λιγότερο συχνή επικοινωνία είναι προτιμότερη, όμως απαιτείται περισσότερο πλούσιο περιεχόμενο όπως case studies, e-books κλπ.

Το να γνωρίσετε σε βάθος το κοινό σας απαιτεί να επενδύσετε χρόνο και ενεργή έρευνα.

Θεωρήστε κάθε email που αποστέλλετε ως ένα τεστ και εξετάστε ενδελεχώς τα analytics για να παραμετροποιείτε και να βελτιώνετε τις προσπάθειές σας σταδιακά μέχρι να φτάσετε στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χρήστες που θα επισκεφθούν την σελίδα σας από αυτά τα e-mail, θα πρέπει να τους παρέχεται μια εξαιρετική εμπειρία όσο μένουν στο website σας.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για κάτι τέτοιο είναι η επιλογή της κατάλληλης υπηρεσίας web hosting που θα απογειώσει την απόδοση της σελίδας σας.

 

Ανακαλύψτε επίσης χρήσιμες πληροφορίες αλλά και υπηρεσίες που μπορεί να βοηθήσουν το domain name της επιχείρησης σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading