Τα καλύτερα WordPress Plugins για video

Τα καλύτερα WordPress Plugins για video

Αν θέλετε να προσθέσετε περιεχόμενο video από το YouTube, το Vimeo ή κάποια άλλη video πλατφόρμα στην WordPress ιστοσελίδα σας, τότε γνωρίζετε πως χρειάζεστε για να μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον αντίστοιχο embed κώδικα αφού τον παραμετροποιήσετε ώστε να ταιριάζει στις εκάστοτε ανάγκες σας.

Παρόλα αυτά, αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε.

Αν θέλετε να εξοικονομίσετε χρόνο και να έχετε στη διάθεσή σας περισσότερο προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητες, όπως για παράδειγμα video galleries και lightboxes τότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε WordPress video plugins.

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα τέτοια wordpress video plugins.

WordPress video plugins: Envira Gallery

Πρόκειται ίσως για το καλύτερο από τα WordPress video plugins με δυνατότητες για video. Εμπεριέχει ένα Videos Addon που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε galleries από  το YouTube, το Wistia, αλλά ακόμα και self-hosted videos στη μηχανή της WordPress.

Συμπεριλαμβάνει πολλές προηγμένες επιλογές, όπως την εμφάνιση των videos σε galleries, το άνοιγμα σε lightbox και πολλές ακόμα.

Απλά κάνετε “drag and drop” το widget σε οποιαδήποτε περιοχή έχετε προετοιμάσει για την εμφάνιση μιας gallery, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντίστοιχο shortcode για να εμφανίσετε τα videos όποτε και όπου θέλετε.

Διατίθεται σε δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση, ενώ οι premium άδειες ξεκινούν από τα 19 μόλις δολάρια.

YouTube Showcase

Ένας ιδιαίτερα απλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το plugin του YouTube για την WordPress, ώστε να δημιουργήσετε παραμετροποιήσιμους και ειδικούς τύπους αναρτήσεων για το video περιεχόμενο.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κατηγορίες και tags στα videos, αλλά και να μετατρέψετε συγκεκριμένα videos σε προτεινόμενα.

Με την εγκατάσταση μπορείτε να στήσετε άμεσα επίσης μια video gallery σελίδα για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Διατίθεται σε δωρεάν έκδοση, ενώ υπάρχουν και pro επιλογές, των οποίων το κόστος ξεκινά από τα 50 δολάρια.

WordPress Video Gallery

Το συγκεκριμένο plugin από τα WordPress video plugins εμπεριέχει προηγμένα χαρακτηριστικά αλλά και έναν ενσωματωμένο High Definition flv player, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να εμφανίζετε τα videos σε ποιότητα υψηλής ανάλυσης.

Μπορείτε επίσης να εμφανίζετε εύκολα τα πρόσφατα videos, όπως και τα δημοφιλή ή προτεινόμενα.

Συμπεριλαμβάνει παραμετροποιήσιμα Skins, καθώς και μια ευρεία γκάμα επιλογών παραμετροποίησης, κάτι που το καθιστά ως ένα από τα πλέον πολύπλευρα και χρήσιμα plugins για video.

Το ακόμα θετικότερο είναι πως διατίθεται εντελώς δωρεάν.

YourChannel

Ιδανική επιλογή αν θέλετε να διαχειριστείτε ένα κανάλι στο YouTube ή γενικά σας αρέσει να αναρτάτε περιεχόμενο video.

Με το συγκεκριμένο plugin μπορείτε να μετατρέψετε την ιστοσελίδα σας σε μια video πλατφόρμα, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτεροι έξτρα πόροι σε ότι αφορά την αποθήκευση των αρχείων και το bandwidth.

Κι αυτό γιατί οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το YouTube κανάλι σας, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την ιστοσελίδα σας.

Και αυτό το plugin διατίθεται δωρεάν.

Είναι προφανές πως υπάρχουν πολλοί καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι για να αναρτάτε video περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας από το απλό copy/paste του embeded κώδικα.

Με τα παραπάνω Plugins το κάνετε αποδοτικότερα και έχετε στη διάθεσή σας μια τεράστια γκάμα για παραμετροποιήσεις και  έξτρα χαρακτηριστικά.

 

Ανακαλύψτε επίσης το κατάλληλο wordpress hosting πακέτο φιλοξενίας σας και απογειώστε την απόδοση του website σας.

Διαβάστε ακόμη, περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog της IpHost.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading