Τα οφέλη του Windows Azure

Αν εργάζεστε ως διαχειριστής τεχνολογίας για την εταιρία σας και είστε ο υπεύθυνος του IT τμήματος της επιχείρησης, έχετε ήδη γίνει μάρτυρας της πρακτικής ορισμένων υπαλλήλων να φέρνουν στο χώρο εργασίας τις

προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές και να τις χρησιμοποιούν παράλληλα με αυτές που τους παρέχει η επιχείρηση, με στόχο να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Η τάση του BYOD (Bring your own device) έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το 74% ήδη επιτρέπει στο προσωπικό να χρησιμοποιεί τις προσωπικές του ηλεκτρονικές συσκευές, για να ολοκληρώσει εταιρικές διεργασίες.

Η προοπτική της χρήσης προσωπικών συσκευών από τους υπαλλήλους της επιχείρησης σε συνδυασμό με την τεχνολογία του cloud, είναι ικανή να προκαλέσει ανησυχία και φόβους ακόμα και στους πλέον πεπειραμένους διαχειριστές των ΙΤ τμημάτων κάθε επιχείρησης. Αν και αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με τα ζητήματα που προκύπτουν από τον παραπάνω συνδυασμό, αρκετές προσπαθούν με συντονισμένες ενέργειες να εξερευνήσουν τρόπους που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις διαρκείς τεχνολογικές εξελίξεις.

Μια από τις διαθέσιμες λύσεις για τους ΙΤ διαχειριστές των επιχειρήσεων είναι το Microsoft Azure Active Directory, μια υπηρεσία που τρέχει σε 28 data centers ανά τον πλανήτη. Το Azure Active Directory (AD), παρέχει μια προσιτή και εύκολη λύση, προσφέροντας στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα με τη χρήση ενός και μόνο σημείου πρόσβασης με μια και μοναδική διαδικασία log in, να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές στο cloud, όπως το Office 365 και το Dropbox, τόσο από τις εταιρικές όσο και από τις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές. To Azure AD, έχει ήδη υλοποιήσει την ενσωμάτωση στο cloud, για όσους χρησιμοποιούν το Office 365 ή άλλες εφαρμογές της Microsoft για εταιρικούς σκοπούς.

Οφέλη που προσφέρει το Azure

– Δυνατότητα για ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση σε εφαρμογές που τρέχουν on-premise, εντός δηλαδή της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει πως το προσωπικό μπορεί να είναι παραγωγικό και να εργάζεται ακόμα και όταν δεν έχει φυσική παρουσία στα γραφεία της εταιρίας.

– Ολοκληρωμένη και εύκολη παρακολούθηση της χρήσης των εφαρμογών, ώστε να προστατευθεί η επιχείρηση έναντι προηγμένων τεχνολογικά απειλών με αναφορές και παρακολούθηση που εξασφαλίζει την ασφάλεια αυτών των εφαρμογών. Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα να κατευθύνεται το διαδικτυακό traffic στις κατάλληλες κάθε φορά εφαρμογές, όταν αυτές υπερφορτώνονται από τους χρήστες, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη λειτουργία τους.

– Βελτιστοποιημένη ασφάλεια για τις εφαρμογές χάρις στα πολλαπλά κριτήρια πιστοποίησης γνησιότητας και της
πρόσβασης υπό προκαθορισμένους όρους που παρέχει το Azure AD. Το ΙΤ τμήμα αποφασίζει τα επίπεδα πρόσβασης στις διαθέσιμες εφαρμογές, ανάλογα με τον κύκλο καθηκόντων και τα προκαθορισμένα προνόμια και δικαιώματα χρήσης του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά.

– Επιπρόσθετα το Azure AD περιλαμβάνει μια πλήρη ακολουθία για διαχείριση ταυτότητας των χρηστών, πιστοποίηση γνησιότητας με πολλαπλά κριτήρια, self-service διαχείριση κωδικών πρόσβασης, self-service διαχείρηση ομάδων χρηστών και πολλές ακόμα δυνατότητες λειτουργικότητας. Όλες αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στους οργανισμούς να διαχειρίζονται με επάρκεια τους χρήστες και τις προσωπικές τους συσκευές, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των cloud εφαρμογών και τη βελτιστοποίηση όλων των ΙΤ διεργασιών της επιχείρησης, με την ταυτόχρονη μείωση του απαραίτητου κόστους.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading