Τα κύρια οφέλη του Office 365 για τις μικρές επιχειρήσεις

Ως κάτοχος μιας μικρής επιχείρησης, διαθέτετε τις περισσότερες φορές περιορισμένο χρόνο δοκιμής νέου λογισμικού, το οποίο ισχυρίζεται πως θα βοηθήσει τις διεργασίες και τη λειτουργία της εταιρίας σας. Αν το λογισμικό αυτό είναι

δύσκολο στην εγκατάσταση και στις ρυθμίσεις του, ή παραμένει δυσνόητο και απαιτεί παραμετροποίηση αρκετών στοιχείων για να έρθει στα μέτρα σας, τότε το πιθανότερο είναι να αποφύγετε τη χρήση του, ή τουλάχιστον να περιοριστείτε στις βασικές του λειτουργίες.

Σε ό,τι αφορά το Microsoft Office 365, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εκτός από τον ασφαλή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις γνωστές σε όλους εφαρμογές όπως Word, Excel και PowerPoint, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει πολύ περισσότερα. Ένα από τα πλέον σημαντικά πλεονεκτήματά του είναι πως σας επιτρέπει να εργάζεστε από οπουδήποτε, ουσιαστικά ακόμα και εν κινήσει. Το γεγονός αυτό προσφέρει τέσσερα καθαρά και αποφασιστικής σημασίας οφέλη για κάθε μικρή επιχείρηση.

Έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από παντού

Το αναντίρρητα μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Office 365 για τις μικρές επιχειρήσεις, είναι η παροχή πρόσβασης στα αρχεία σας από οπουδήποτε, εξαιτίας της εγκατάστασής τους στο cloud. Με τη συνδρομή σας έχετε πρόσβαση σε 1 ΤΒ αποθήκευσης δεδομένων στο OneDrive. Αυτό συνεπάγεται πως εσείς και η ομάδα σας έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκεστε. Δεν είναι απαραίτητο να συνδεθείτε με το εταιρικό σας δίκτυο στο γραφείο και μπορείτε παράλληλα να δουλέψετε σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε να εργαστείτε σε ένα φύλλο του Excel στο desktop σας, κάποιος άλλος να επεξεργαστεί το ίδιο φύλλο σε ένα iPad όσο πίνει τον καφέ του, ενώ ένας άλλος συνεργάτης κάνει κάτι αντίστοιχο από το δικό του laptop.

Αυτό μάλιστα είναι δυνατό τόσο μέσω PC όσο και Mac. Υπάρχει αυτόματος και άμεσος συγχρονισμός των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο, κάτι που σημαίνει πως πάντα δουλεύετε στην πιο ενημερωμένη και σύγχρονη έκδοση του αρχείου. Ξεχάστε την επεξεργασία που ακολουθείται από την αποθήκευση και την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την αέναη ανταλλαγή μηνυμάτων, που περιλαμβάνει διαφορετικές εκδόσεις του αρχείου. Τα εργαλεία που προσφέρει το Office 365 είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μικρή επιχείρηση που πρέπει να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και εν κινήσει.

Απομακρυσμένη εργασία με διαδικτυακές εφαρμογές

Με το Office 365 μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας στο OneDrive χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε browser. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχετε πρόσβαση σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή που δεν έχει εγκατεστημένο το Office. Πολλοί υπάλληλοι διαθέτουν την πλήρη έκδοση του Office στους υπολογιστές των γραφείων τους, αλλά όχι απαραίτητα και στις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπρόσθετα υπάρχει και η βολική επιλογή της web εφαρμογής του Outlouk, που διευκολύνει εξαιρετικά, όσους δεν θέλουν να τσεκάρουν αποκλειστικά στο γραφείο, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που αφορούν την εργασία τους. Η web εφαρμογή αυτή είναι γρήγορη, έχει ισχυρές δυνατότητες αναζήτησης και αναπαράγει την ίδια δομή φακέλων που υπάρχει και στην desktop έκδοση. Επιπρόσθετα οι web εκδόσεις των εφαρμογών Word, Excel και Powerpoint συμπεριλαμβάνουν όλη σχεδόν τη λειτουργικότητα που προσφέρουν και οι πλήρεις desktop εκδόσεις.

Χρήση του Office σε iPad και άλλες φορητές συσκευές

Το iPad αποτελεί την αγαπημένη φορητή συσκευή για πάρα πολλούς χρήστες και είναι φυσικό να θέλουν να τη χρησιμοποιούν όταν χρειάζεται να εργαστούν εν κινήσει. Ανάλογα με την έκδοση του Office 365, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε εκδόσεις του Word, Excel, PowerPoint, OneNote και του Outlook, τόσο σε iPad όσο και σε iPhone. Μάλιστα σας παρέχεται η πλειοψηφία της λειτουργικότητας που διαθέτουν και οι πλήρεις εκδόσεις για PC.

Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει μια μικρή επιχείρηση για να μπορεί να εργάζεται επαρκώς εν κινήσει; Διατίθεται επίσης και μια Android έκδοση και γενικά εξασφαλίζεται πως κανένας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποια συγκεκριμένη συσκευή αν αυτό δεν τον βολεύει, αλλά έχει τη δυνατότητα να εργαστεί από οποιαδήποτε mobile συσκευή επιθυμεί και μάλιστα να το κάνει με ασφάλεια.

Χωρίς φραγμούς και ανησυχίες

Η τεχνολογία που βοηθά και υποστηρίζει τη λειτουργία της επιχείρησής σας δεν πρέπει απλά να τρέχει αρμονικά και με επάρκεια, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να παραμένει ασφαλής και εύκολα διαχειρίσιμη. To Office 365 μέσω των περισσότερων παρόχων που προσφέρουν την υπηρεσία, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα την πολιτική που θέλετε να εφαρμόσετε για τους χρήστες, τα κοινόχρηστα αρχεία και τα emails. Οι ρυθμίσεις και η παραμετροποίηση γίνεται εύκολα καθώς οι πάροχοι έχουν εξειδικευμένες ομάδες που σας βοηθούν σε κάθε βήμα της διαδικασίας, αλλά και σας υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια χρήσης του λογισμικού. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αναβαθμίσεις, ενημερώσεις, ζητήματα ασφαλείας ή την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και εργαλείων.

 

Περιηγηθείτε στο blog της IpHost και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading