Δημιουργήστε πιστούς πελάτες και προσελκύστε νέους με τη χρήση του Facebook

Δημιουργήστε πιστούς πελάτες και προσελκύστε νέους με τη χρήση του Facebook

Εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου, τσεκάρουν σε καθημερινή βάση το Facebook, το πιο δημοφιλές μέσο

κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς, τόσο οι υπάρχοντες πελάτες σας, όσο και οι υποψήφιοι νέοι, δραστηριοποιούνται πιθανότατα στο Facebook, κάτι που σημαίνει πως πρέπει κι εσείς να κάνετε κάτι αντίστοιχο προκειμένου να βελτιστοποιήσετε τη θέση και τις προοπτικές της επιχείρησής σας, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να δημιουργήσετε μια πιστή πελατειακή βάση, να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις σας, αλλά και τις συστάσεις των πελατών σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας.

Γιατί το Facebook;

Πρώτα από όλα είναι δωρεάν, έχει ενεργούς εκατομμύρια χρήστες και δεν πρέπει να αφήσετε μια τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών σας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέσο, οπότε είναι αποφασιστικής σημασίας να έχετε τακτική και στιβαρή παρουσία, εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι πελάτες σας. Όταν οι επισκέπτες της σελίδας σας στο Facebook, κάνουν “like”, τότε αυτό αναρτάται στο προσωπικό τους προφίλ στο Facebook και το μοιράζονται με όλους τους φίλους τους στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προσφέρει στην επιχείρησή σας -τις ελάχιστες έστω συστάσεις- σε ένα νέο κοινό και μπορεί να οδηγήσει σε υποψήφιους νέους πελάτες.
Αντίθετα με τους στόχους μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, η οποία είναι επικεντρωμένη στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, το Facebook σας βοηθά να δημιουργήσετε και να καλλιεργήσετε μια πιο προσωπική σχέση με τους οπαδούς της σελίδας σας. Το κοινό το χρησιμοποιεί για να μοιράζεται σκέψεις, απόψεις και εμπειρίες και για το λόγο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείτε ενεργά μαζί του, να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης και διαρκούς αλληλεπίδρασης. Πετυχαίνοντας κάτι τέτοιο αυξάνετε την αφοσίωση της πελατειακής σας βάσης και καλλιεργείτε τις προοπτικές για την προσέλκυση νέων πελατών. Μην ξεχνάτε πως το Facebook σας προσφέρει άμεσο και πολύτιμο feedback από τους πελάτες σας.

Εισαγωγικά tips για τη χρήση του Facebook

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook. Υπάρχουν δυο τύποι προφίλ στο Facebook, οι ατομικοί (για προσωπική χρήση) και οι επαγγελματικοί και προφανώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ατομικά προφίλ.

Δημιουργήστε ισχυρό brand. Υπάρχουν κάποιες παραμετροποιήσεις που θα πρέπει να κάνετε, αφού στήσετε τον λογαριασμό και το προφίλ της σελίδας σας. Θέλετε ένα “εξώφυλλο” για την επαγγελματική σας σελίδα, το οποίο είναι το banner που καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι από το οριζόντιο πλάτος της σελίδας και στο οποίο θα βάλετε μια εικόνα που θα περικλείει το brand της επιχείρησής σας. Η εικόνα του προφίλ, εμφανίζεται στο κάτω αριστερό κομμάτι του μεγάλου banner και επίσης αποτελεί μια εικόνα που οι πελάτες σας βλέπουν στο news feed του Facebook. Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το logo τους, ως φωτογραφία προφίλ στο Facebook, προκειμένου να χτίσουν αναγνωρισιμότητα για το brand τους.

Αλληλεπιδράστε… Μην προσπαθείτε απλά να διαλαλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με τον παραδοσιακό άμεσο τρόπο προώθησης που πιθανώς χρησιμοποιείτε σε άλλες περιστάσεις. Στο Facebook ο στόχος είναι να καλλιεργήσετε μια σχέση με τους οπαδούς της σελίδας σας και όχι να κάνετε επιθετικές κινήσεις προώθησης πωλήσεων. Δημοσιεύστε φωτογραφίες του προσωπικού εν ώρα εργασίας, ή από κάποιο σχετικό με τη δουλειά δρώμενο ή εκδήλωση, μοιραστείτε ιστορίες και συμβουλές σχετικά με τους τομείς δραστηριοποίησης της επιχείρησής σας και προσφέρετε στους επισκέπτες της σελίδας σας περιεχόμενο ευρύτερου ενδιαφέροντος, σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Προωθήστε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η εταιρία σας, μοιραστείτε ειδικές εκπτώσεις και προσφορές και ενημερώστε τους πελάτες σας για όλες τις τελευταίες τάσεις στην αγορά που δραστηριοποιείστε.

Χρησιμοποιήστε κάποιο εργαλείο διαχείρισης για τα Social Media για να προγραμματίζετε από μια και μόνο σελίδα όλα τα updates και τις αναρτήσεις περιεχομένου σε διαφορετικούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι παρακάτω τρόποι αποτελούν τους βέλτιστους για την αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook και για το λόγο αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας να δημοσιεύετε περιεχόμενο που ενθαρρύνει τους επισκέπτες σας να κάνουν κάποιο από τα ακόλουθα:
Να κάνουν “Like” σε κάτι που έχετε αναρτήσει
Να κάνουν “Caption”
Nα μοιραστούν μια ανάρτησή σας
Να απαντήσουν με Ναι ή Όχι
Nα σχολιάσουν μια ανάρτησή σας

Ιδανικό timing για δημοσιεύσεις. Αν και η εύρεση του καταλληλότερου timing για να δημοσιεύετε περιεχόμενο στο Facebook, είναι υπόθεση που επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες και ποικίλει ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησης της επιχείρησής σας, σε γενικές γραμμές τα Σαββατοκύριακα διατηρούν το υψηλότερο ποσοστό αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο που δημοσιεύεται, ενώ το μέσο της εβδομάδας, η Τετάρτη δηλαδή, εμφανίζεται να έχει το μικρότερο. Οι καλύτερες ώρες θεωρούνται αυτές μετά τις οκτώ το βράδυ και έως τις επτά το πρωί, κι αυτό γιατί οι περισσότεροι χρήστες δεν εργάζονται και έχουν ελεύθερο χρόνο σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα μικρότερα posts, (100 χαρακτήρων ή και λιγότερων) έχουν κατά 23% μεγαλύτερη επιτυχία αλληλεπίδρασης σε σχέση με τα μεγαλύτερα, ενώ αυτά που διαθέτουν κάποια εικόνα ή video έχουν επίσης την μεγαλύτερη επίδραση στο κοινό. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως για να είναι αποτελεσματική η στρατηγική δραστηριοποίησής σας στα Social Media, πρέπει να παραμένει διαρκώς ενεργή και ενημερωμένη για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις. Όταν μοιράζεστε ελκυστικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο με το κοινό σας στο Facebook, καταφέρνετε να καθιερωθείτε στην αγορά ως brand, να δημιουργήσετε πιστή πελατειακή βάση και να προσελκύσετε νέους πελάτες.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading